szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egészen meghökkentő Google-szemüveg hekkeléssel lehetővé válik, hogy úgy fényképezzünk, hogy csak gondolunk rá.

Elég csak arra gondolni, hogy lefényképeznénk valamit, és a Google-szemüveg már el is készíti a fotót. Persze nem vált az eszköz képessé arra, hogy olvasson viselője gondolataiban, ugyanis mindezt egy alkalmazás és egy plusz kiegészítő teszi lehetővé.

A londoni This Place nevű cég fejlesztette ki a MindDRD nevű appot, amely szorosan együttműködik az agyi impulzusokat figyelő MindWave Mobile nevű eszközzel (fejlesztő: NeuroSky). A fejre tehető készülék képes értelmezni az agyi aktivitást, és amikor a felhasználó elkezd koncentrálni egy tárgyra, egy vízszintes vonal jelenik meg, amely a koncentráció erősségével együtt emelkedik.

Ha elér egy szintet, megtörténik az exponálás, azonban még nincs vége mindennek. A további koncentráció újra a vonal megjelenését eredményezi, illetve azt, hogy a fotó meg legyen osztva a Facebookon. Egy ilyesfajta szemüveggel és fejpánttal tényleg észrevétlenül lehet fotózni, hiszen az utasítások nem hangzanak el szóban, s nem követelnek kézmozdulatokat sem.

A Google szóvivője egyértelműsítette, hogy nem vizsgáljáj az appot, és nem is jelenik meg a Glass alkalmazásboltjában. A This Place viszont bőszen hirdeti az ingyenes appot, és bízik abban, hogy a fejlesztők felfigyelnek rá, és egyéb célokat is kitalálnak hozzá.

Ha valakinek megtetszene az ilyesfajta fényképezés, akkor a Google Glasson kívül a NeuroSky fejpántjára (120 euró) is be kell ruháznia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója