szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha írtunk volna listát arról, hogy milyen mondatok megjelenésére nem számítunk telefonunk képernyőjén, akkor a "Helyezz ki egy szárazáru pultot!" biztosan rajta lett volna. Az Én kicsi Tescóm alkalmazásban saját áruházat indíthatunk és üzemeltethetünk – az árukészlet megrendelésétől kezdve, a polcok elhelyezésén át, egészen az áruház feldíszítéséig –, mégpedig elég valósághű módon. Sokféle mobilos alkalmazásra számíthattunk a Tescótól, de egy ilyen szintű játékra nem.

Az iPhone/iPad App Store-ból és androidos mobilokra is ingyenesen letölthető játék az első pár szint eléréséig végigvezeti a felhasználókat azon a folyamaton, hogy miként tudják elindítani saját üzletüket, a polcok elhelyezésétől a beszerzési folyamatokon keresztül az iroda működtetéséig. Így – persze illusztrációs jelleggel – megtapasztalhatjuk, hogy a valóságban milyen is lehet egy áruházat irányítani.

©

A bolt beindítása után minden játékos a saját kreativitása és tudása alapján üzemeltetheti digitális Tescóját, melyet a játékban eltöltött idő mennyiségével egyenes arányban tud egyre gyorsabban fejleszteni. A közösségi funkciók segítségével lehetőség van arra is, hogy az ismerősökkel kereskedjünk és kössünk üzletet, illetve a játék gyorsítása érdekében a heti feladatok elvégzéséért további bónusz is szerezhető. A játékban a fejlettségi szintek növekedésével mindig új funkciókkal ismerkedhetnek meg a játékosok, a játék pedig lépésről lépésre egyre jobban hasonlít majd a valóságra.

A Tesco szerint az alkalmazás célja a szórakoztatás mellett az is, hogy a vásárlók játékos módon megismerjék a működési folyamatokat. Hogy a valósághoz hű megoldásokkal találkoznak a játék során, azt az is bizonyítja, hogy a játékban meghirdetett akciók megegyeznek a Tesco akciós újságában valóban meghirdetett akciókkal – ami persze a valóságérzet mellett nem kevés marketingerőt is ad az appnak.

Az első tapasztalataink szerint a játék kifejezetten jól sikerült – igazából ebben a műfajban egy áruházlánctól nem is számítottunk ilyesmire. A mi értékelésünket erősíti az is, hogy az alkalmazást az iPhone-használók 5/4 csillagosra értékelték és az androidosok szerint is 4,1-es pontszámot érdemel a játék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet