szerző:
hvg.hu

Az élő videóközvetítésről a világon millióknak a Ustream jut eszébe, amelynek természetesen mobil alkalmazása is van, de Androidra és iPhone-ra van ingyenes alternatíva, ha a magyar szolgáltatás appja nem nyeri el tetszésünket.

Főleg androidosok kritizálják sokszor a Ustream mobil alkalmazását, mert olykor lassú, persze ez óriási kihasználtsága miatt is előfordulhat. Ilyen okból ez biztos nem esik meg egy új appal, amely szintén videók élő közvetítésével foglalkozik, ráadásul ingyenes is, így a Stre.amet Androidra, iPhone-ra és iPadre is érdemes letölteni.

©

Használata nagyon egyszerű: az appba lépve meg kell nyomni a kör alakú piros ikont és már indul is az élő felvétel, amelyet a jobb alsó sarokban Facebookon és Twitteren is meg lehet osztani. A képernyő felső részén látható számok mutatják, hogy mióta tart az élő adás, hányan nézik, valamint hány lájkot és diszlájkot kapott az alkalmazás többi felhasználójától. A felvételeket természetesen a mobil galériájába el lehet menteni, a közvetítés előtt pedig a közvetített esemény helyszínét is be lehet jelölni.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!