szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A LokLok alkalmazásnak még csak a béta verziója érhető el, de ezt az ingyenes üzenetküldőt minden androidosnak ajánljuk. A baráti társaságok és a szerelmesek valószínűleg gyorsan rákapnak, így nagy siker lehet belőle.

Ha egy kép többet mond ezer szónál, akkor mit mondjunk egy saját készítésű rajzra? Ez járhatott az Androidra ingyen letölthető üzenetküldő alkalmazás, a LokLok fejlesztői fejében is, de nem pusztán egy firkálós appról van szó, ennél sokkal jobb az ötlet és a kivitelezés.

Az egyelőre még béta verzióban elérhető, ingyenes alkalmazással ugyanis ismerőseink záróképernyőjére küldhetünk rajzolt üzeneteket, a címzettek ezeket látják meg elsőként, amikor előveszik telefonjukat. A zárolt képernyőt a rajz elkészítéséhez, fogadásához és a válaszhoz sem kell feloldani, mindössze kétszer egymás után kell a képernyőre kattintani és már indulhat is az alkotói folyamat.

©

A felső sávban előbukkanak a szerkesztéshez szükséges lehetőségek, mint például hogy milyen vastag vonalakat rajzoljunk ujjunkkal, háttérnek pedig a telefonunk galériájából is választhatunk képeket, de az alsó sávban látható kamera ikonnal készíthetünk is egyet. Ha kész a rajz, akkor fel kell húzni az ujjunkat és megjelenik a címzés lehetősége. Egy vagy több embernek is lehet küldeni a művet, illetve a telefonos kontaktjaink mellett e-mail címek közül is válogathatunk, és persze megosztási lehetőség is van a közösségi oldalakhoz.

Az elküldött és megnézett képek a záróképernyő feloldása után törlődnek, a címzett pedig egy olyan választ is küldhet, amellyel a kapott rajzot egészíti ki. Baráti társaságoknak és szerelmespároknak egy szórakoztató kommunikációs alkalmazás lehet, nem lepődnénk meg, ha nemzetközi sikert aratna.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Szakértői kormány

Marabu Féknyúz: Szakértői kormány

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni