szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hangulatos, szép, néhol kicsit hátborzongató timelapse videó készült Észak-Korea még képernyőről is kevesek által látott fővárosáról.

Egy város bemutatására három perc nem sok, de JT Singh és Rob Whitworth mégis valami nagyon érdekeset hoztak ki belőle. A két szakember az észak-koreai turisztikai hivatal támogatásával utazott el Phenjanba, és forgatták le egyszerre lenyűgöző és közben kicsit talán félelmetes klipjüket. Ahogy minden külföldi látogató, a videó készítői is csak kísérettel közlekedhettek az észak-koreai fővárosban. Nem filmezhettek le sem lepukkant, sem építés alatt álló dolgokat, illetve katonákat sem.

Az alapvetően timelapse technikával készült, de egy-egy rövid kiállást is megengedő videó ilyen értelemben tehát nem teljes, mégis érdemes megnézni, HD minőségben, teljes képernyőn. (Utána pedig, ha ez érdekes volt, ide kattintva egy 22 perces, a város zajával rögzített videót is megnézhet Phenjanról.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!