szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha képeket mutogatunk a telefonunkon, előfordulhat, hogy olyan fotókat is megnéznek, amelyeket nem idegen szemeknek szántunk. Ez a helyzet kerülhető el az alábbi app segítségével.

Lassan vége a nyárnak, és sokak telefonján vannak fenn a nyaralás legjobb pillanatait megőrző fényképek, amelyeket szívesen megmutat másoknak is. Ahogy azonban a kép nézegetője jobbra és balra söpör az ujjával (újakat keresve), könnyen előkerülhetnek kényesebb fotók is.

Hogy elkerüljük ezt a kellemetlen helyzetet, telepítsük androidos telefonunkra a Focus nevű appot. Az alkalmazás egyfajta virtuális galériát hoz létre, amelybe csakis azok a képek kerülnek be, amelyeket mi kiválasztunk. Ha valaki megnyomja a Vissza gombot, azaz kilépne a virtuális galéria falai közül, csak PIN kód beütése után mehet tovább. Ha pedig hajlandók vagyunk némi anyagi áldozatot is hozni, és van az androidos telefonhoz kapcsolódó viselhető eszközünk, például egy okosóránk, akkor még értesítést is kérhetünk rá, hogy kiléptek a galériából.

©

Ahhoz, hogy létrehozzunk egy ilyen virtuális galériát, jelöljük ki kedvenc képnézegető alkalmazásunkban a képeket, kattintsunk a Sharing ikonra, majd válasszuk ki a Focust.

Az iOS-es telefonok tulajdonosai számára is létezik egy hasonló feladatot elvégző app: az Overswipe-ról ebben a cikkünkben írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok

Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében