szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ördög a részletekben rejlik, mondhatnánk az Activision győzelmi jelentésével kapcsolatban.

Mi is hírt adtunk arról, hogy kedden nemcsak Apple-újdonságokat mutattak be, hanem egy valóban különleges, belsőnézetes, lövöldözős konzoljátékot is, a Bungie (fejlesztő) és az Activision (kiadó) nevével fémjelzett Destinyt is.

A titokzatos jövőben játszódó űrjátéknak már a beharangozója sem volt mindennapi, egy külön weboldalon a Google Street View technika segítségével barangolhattuk be a játék helyszíneit.

©

Kedden meg is jelent a Destiny, és szerdán már ki is adott az Activision egy kissé félreérthető összefoglalót az első napi értékesítési eredményekről, amit több weboldal is átvett. Eszerint az apokaliptikus lövöldözős játék rekordot döntött, 500 millió dollárt hozott értékesítésének első 24 órájában.

Azonban – hívta fel a figyelmet a Business Insider – a közlemény címe és a szövege között ellentmondás van, és ez sokaknál félreértéshez vezetett. Az történt ugyanis, hogy az Activision 500 millió dollár értékben szállított Destiny játékokat az üzletek számára, azonban azt, hogy konkrétan hány darab játékot értékesítettek az első nap, egyelőre nem tudni.

Mindenesetre az Activision részvényei emelkedni kezdtek a bejelentést követően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autóbaleset részese volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Autóbaleset részese volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Narancs riasztást adtak ki a várható ítéletidő miatt

Narancs riasztást adtak ki a várható ítéletidő miatt