szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyan a naptár még csak 2014-et mutat, de a legújabb programváltozatokra már a következő évre utaló 2015-ös szám kerül.

Az AVG Technologies nem csupán nagy sikerű ingyenes vírusirtóját, az AVG AntiVirus Free-t frissítette, hanem PC-s termékeinek széles sávját, így az AntiVirus Free 2015 mellett kiadta az AntiVirus 2015-öt, az Internet Security 2015-öt és az AVG PC TuneUp 2015-öt is.

A 2014-es verzióknál végrehajtott viszonylag nagy változások után az idei frissítés áttervezett felhasználói felületet és az új Outbreak Detection funkciót hozta – ez utóbbi segít blokkolni a nulladik napi fenyegetéseket (ez tényleg jó hír, de az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy ezt a védelmet már jó pár víruskergető kínálja).

A megújult felhasználói felület a rivális antivírus termékek minimalista megközelítésére hajaz, a dizájn letisztult, a felhasználó könnyen kiigazodik rajta.

©

Az AVG AntiVirus Free letöltése innen kezdeményezhető. A telepítés a már megszokott módon történik (a magyar nyelvet is választhatjuk az installálás során), és ha ezzel elkészültünk, a program el is indul, s betölti szervereiről a legfrissebb vírusdefiníciókat.

Felhasználói felülete a beépített modulokat mutatja: Computer/Számítógép (valós idejű vírusszkenner, folyamatosan védi a számítógépet), Web/Web (az online fenyegetéssel szemben lép fel), Identity/Szem.adatok (azon a digitális fenyegetések ellen véd, amelyek online identitásunk után kémkednek), Emails/E-mailek (ellenőrzi a be- és kimenő e-maileket). Valamennyi modulba beléphetünk, és további speciális beállításokat tehetünk.

©

A bal oldali Scan Now/Vizsgálatok indítása gombra kattintva átvizsgáltathatjuk akár az egész számítógépet, akár annak egy részét, míg a Protection up-to-date/A védelem naprakész megmutatja a vírusdefiníció állapotát. Ha a program fenyegetéseket talál, akkor vagy automatikusan törli, vagy karanténbe helyezi ezeket, de megadja a lehetőséget arra, hogy a felhasználó manuálisan végezze el a törlést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét a koronavírus-fertőzések miatt

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét a koronavírus-fertőzések miatt

Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását

Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását