szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kínai webóriás Baidu egy vadonatúj böngészőt bocsátott útjára.

Érdemes egy próbát tenni a Baidu új böngészőjével, a Spark Security Browserrel, már csak két legfontosabb tulajdonsága, gyorsasága és biztonságossága miatt.

©

A böngésző a nyílt forráskódú Chromium motoron alapszik (ezt használja a Chrome is), viszont a Spark tényleg szárnyal. Ezen felül jó pár biztonsági funkciót is beépítettek, amellyel elkerülhetők a webes támadások, ilyen például a sandbox funkció.

A böngésző éppen úgy működik, mint hasonló társai, azonban a címsor mellett jó pár egyedi opciót is felfedezhetünk. Például az azonnali letöltés lehetőségét, ha olyan oldalra tévednénk, ahol videók vannak (pl. YouTube), de hasonló a helyzet a torrentoldalakkal is.

©

Közvetlenül készíthetünk képernyőfotókat a felkeresett oldalakról, de azt is egyszerűen beállíthatjuk, ha csak egy részletet szeretnénk megörökíteni. Még letöltés- és hozzáférés- (account-) menedzsert is rejt a böngésző.

A Beállítások opciónál sok olyat találunk, amelyeket jól ismerünk korábbról, azonban külön is említést érdemel a Browser Doctor (böngésző doktor), amellyel a leggyakoribb böngészési gondokat orvosolhatjuk.

©

Felül, a Skin opció alatt egy sor háttérkép vár letöltésre, amelyekkel egyedi ruhába öltöztethetjük ezt a tényleg gyors böngészőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s