szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még dolgozik az Office legújabb verzióján a Microsoft, azonban néhány képernyőfotóból már képet kaphatunk az Office 16-ról.

A The Verge jóvoltából nyilvánosságra került néhány képernyőkép a Microsoft népszerű irodai programcsomagjának legújabb verziójáról, az Office 16-ról.

©

A képek alapján úgy tűnik, hogy a felhasználói felület nagyon fog hasonlítani az Office 365 csomagéra. Eget rengető változások azért nem lesznek, a legnagyobb talán a fekete téma megjelenése (ezt már az Office 2013-nál is nagyon várták, lévén a 2010-es verzióban még benne volt). Tény, hogy ezzel szokatlan lesz az Office külleme, azonban úgy tűnik, kellemesebb a szem számára, mint a fehér háttér. A fekete téma nem alapértelmezett, csupán egy választható lehetőség, akárcsak a világosszürke és a sötétszürke.

Ilyen lesz a Word
©
Az Excel szinte teljesen olyan maradt, mint korábban volt
©
Érdekes külsőt kölcsönöz a PowerPointnak a sötét háttér
©

Külön is említést érdemel egy kis segítő, a Tell me megjelenése, amellyel már találkozhattak azok, akik online Office-t használnak.

Kis segítő költözött a Wordbe
©

Apróbb változtatás az automatikus képforgatás, amelynél a program a fényképezőgép metaadatait használja, és amelyet bármikor kézzel módosíthatunk, valamint az új szinkronizálási lehetőség az Outlook e-mail-klienssel.

Feltehetően többet is megtudunk majd az újdonságokról a Microsoft szeptember 30-i eseményén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd

Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd