szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt hihetnénk, a Google továbbra is gőzerővel gyűjti a felhasználókat a Google Pluszba, azonban most épp ellentétes irányba tart.

Bármi is volt a Google célja a Google Plusszal, mára egyértelmű, hogy a Facebook nyomába sem léphet. Beláthatták ezt a keresőóriás főhadiszállásán is, és a hónap elején csendben eltörölték azt a követelményt, hogy ha egy új felhasználó igénybe kívánta venni mondjuk a Gmailt, akkor Google Plusz profilt is létre kellett hoznia. Ez a „kötelezettség” 2012 januárja óta állt fenn, és nem tetszett mindenkinek.

Amint az az egyik blogból most kiderült, és a Google-nél is megerősítették, az új felhasználók immár eldönthetik, akarnak-e Google Plusz profilt is, és ha nem, ezt a No thanks gomb megnyomásával érvényesíthetik is.

©

Többen is helyeslik a Google lépését, különösen annak a fényében, mennyire rosszul sült el az a húzás, amikor a YouTube teljes értékű használatát a Google Pluszhoz kötötték. Persze továbbra is bárki nézegethet videókat a megosztón, azonban kommentelni vagy lájkolni már csak Google Plusz hozzáférés birtokéban lehet.

Természetesen már olyan spekulációk is napvilágot láttak, hogy a Google szép csendben megöli közösségi hálózatát, azonban valószínűbbnek tűnik, hogy az erőszakos beléptetés helyett a cég inkább tovább finomítja, javítja a már meglévő, Google Pluszhoz kapcsolódó szolgáltatásait, például a Hangoutsot vagy a Hangouts Airt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét