szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Láttunk már olyan oldalakat, amelyek korlátlan és ingyenes online tárhelyként reklámozták magukat, de azoknál mindig volt valami megkötés, például a feltölthető fájlok méretében. A Hive esetében ilyen nincs. Aki nagyon sok GB-nyi dokumentumot, videót, filmet, képet és zenét szeretne a felhőben tárolni, itt tényleg megteheti ingyen.

Az előző héten nagyon sok olvasónk már annak is örült, hogy bemutattunk egy olyan lehetőséget, amely az 5 legnépszerűbb felhőszolgáltatást egy helyen kezelhetővé teszi, ezzel pedig egy oldalon tölthető, kezelhető és szerkeszthető 52 GB-nyi dokumentum, videó, film, kép és zene. Most itt van egy szintén ingyenes, de korlátlan lehetőség. A Hive esetében ugyan nincs lehetőség arra, amit a Jolicloud Drive a képekkel tud művelni, és nem is írhatjuk át dokumentumainkat, de nem is erre találták ki, hanem arra, hogy a világ első ingyenes és korlátlan online tárhelye legyen. Ezt ígérte már más szolgáltatás is, de mindig valami megkötéssel. Itt erről nincs szó, bármilyen méretű fájlt feltölthetünk és megnézhetünk, egyedül a hirdetéseket kell eltűrnünk, de azok is úgy vannak elhelyezve, hogy szinte észre sem vesszük.

©

A béta állapotban működő Hive web alkalmazását megnyitva Facebook, Google vagy e-mail fiókunkkal regisztrálhatunk, ha pedig ez megvan, már használhatjuk is saját, korlátlan online tárhelyünket. Bal oldalon a kék színű "Add files to your Hive" lehetőségre kattintva három módon tölthetünk fel fájlokat: számítógépünkről kiválasztva, a Dropbox fiókunkból lementve és link segítségével, amely például torrent linkeknél működik egyszerűen, hiszen csak be kell másolni, és a fájl máris a Hive fiókunkba töltődik le.

Alap mappákat (dokumentum, videó, zene, fotó) kapunk a fiókunkhoz, de újakat is létre lehet hozni, a feltöltött fájlokat pedig oda áthelyezhetjük. Ehhez duplán kell kattintani az adott fájlra, vagy kijelölt fájlcsoportra, de a második kattintásnál nyomva kell tartani az egeret, majd a kívánt mappára húzni a fájl(oka)t.

A szolgáltatásnak természetesen van fizetős verziója – bár amíg béta állapotban van, minden ingyen működik –, de olyan sok plusszal nem szolgál. A prémium változattal eltűnnek a hirdetések, valamelyest gyorsabb a le- és feltöltés, illetve HD minőségben játszhatók le a videók, filmek és zenék. A hirdetéseket egyébként szinte észre sem lehet venni, csak akkor látjuk őket, amikor egy fájlra kattintunk, itt megjelenik az átnevezési, a letöltési és a kommentelési lehetőség, jobb oldalon pedig egy rublikában mindig látható egy hirdetés.

©

A kommentelési lehetőség nem véletlen, hiszen a Hive közösségi szolgáltatásként is működik, ahová a Facebook, a Twitter, a Google+ és a Tumblr segítségével is hívhatunk ismerősöket, akikkel könnyedén meg is oszthatunk dokumentumokat. A Hive-on belüli ismerősök száma határozza meg a Prémium csomag díját: 10 vagy annál kevesebb hive-os barátnál 9, 11 és 50 közötti ismerősnél 6, 51 és 100 között pedig 3 dollárba kerül havonta, 100 fölötti ismerősnél pedig ingyenes. Amíg béta állapotban van, minden ingyenes, de a fizetős opció tényleg csak a hirdetésekre, a sebességre és a lejátszásra van hatással, tárhelyként viszont a béta állapot után is ingyen és korlátlanul funkcionál majd.

Ami még hiányzik hozzá, az a mobilos alkalmazás, a fejlesztők ígérete szerint hamarosan Androidra és iPhone-ra is elérhető lesz.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

1,2 tonna túlsúllyal szállt fel egy repülőgép, mert egy szoftverhiba gyereknek nézte a felnőtt nőket

1,2 tonna túlsúllyal szállt fel egy repülőgép, mert egy szoftverhiba gyereknek nézte a felnőtt nőket

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak