szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha ingyen és legálisan letölthető jó minőségű képekre van szüksége, ne hagyja ki az alábbi oldalt.

Képzelje el, hogy van egy oldal, ahol ingyen és legálisan juthat nagy felbontású képekhez. Azután azt is képzelje el, hogy egy másik oldalon HD videók várják. Ha pedig egy harmadik oldalt keres fel, ott több ezer ikonból válogathat.

Mindezt most egyetlen helyen megtalálhatja, méghozzá az AllTheFreeStock nevű gyűjtőoldalon, amely olyan site-okra visz át, ahol ezrével várnak ránk a remek fotók, videók, ikonok.

Az oldal bal felén láthatjuk, milyen forrásokból meríthetünk. A képek esetén igen bőséges a választék, és ami a lényeg, bátran letölthetünk, hiszen a csodás fotók a Creative Commons Zero licenc hatálya alá tartoznak. A könnyebb kereshetőség kedvéért a fotók kategóriákba vannak rendezve, és – mint említettük – ingyen letölthetők, azonban néhány oldalon egy gyors regisztrációra azért szükség van ehhez.

©

A videók esetében kissé bonyolultabb a helyzet, ezeknél érdemes figyelmesen elolvasni a licencfeltételeket, de persze azért itt is a rendelkezésünkre áll az ingyenes letöltés lehetősége, bár akad olyan oldal, amelynél csak egy bizonyos felbontásban tehetjük meg ezt.

A képeken és videókon kívül több ezer ikon közül is válogathatunk, a források között olyan oldalakat találunk, mint például a FlatIcon vagy az IconMonstr.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!