szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár még csak hétfő van, de máris vége lehet a hét munkával töltött részének: egy 900 darab retro videójátékot tartalmazó gyűjtemény került fel a netre. Az ingyenes játékok telepítés nélkül, böngészőből játszhatók.

Azz értékes internetes tartalmak hosszú távú megőrzésével foglalkozó Internet Archive gyűjteménye a hetvenestől a kilencvenes évekig tartó időszak legnépszerűbb játékait tartalmazza, ott van például az Astro Invader, a Frogger, a Galaga, az Indiana Jones, a Pac Man, a Street Fighter II, a Vanguard és nem is sorolnánk tovább, lényegében minden fontos játék megvan a korszakból.

©

A játékok telepítés nélkül, böngészős emulátorral futtathatók. A The Internet Arcade című gyűjtemény ide kattintva érhető el, majd a játékot kiválasztva az adatlapon lévő kép alá kiírt “Run” feliratra kell kattintani. Ezután az alábbi képernyő fogadja az embert, itt a Fullscreennel tehető teljes képernyőre a játék, valamint a némítás visszavonására szolgáló Unmute gomb is hasznos, ha hanggal szeretnénk játszani a játékot.

©

Az emulátor indításához a szóköz billentyűt kell nyomni, majd várni egy kicsit a betöltésre. Ezután az 5-ös billentyűvel tudunk érméket bedobni (mint egy klasszikus játékgépbe), ezt érdemes minél többször megnyomni. Ezután legtöbb esetben az 1-est kell nyomni (egyszemélyes játékmód), és már indul is a játék, amit jellemzően a nyilakkal, valamint a Ctrl/Alt/szóköz billentyűkkel lehet irányítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!