szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár manapság, a felhők korában már nem annyira fontos, mennyi szabad hely van a merevlemezünkön, azért még sokan vannak, akik csupán erre a tárhelyre hagyatkoznak. Nekik jöhet jól az alábbi ingyenes program.

Nem is gondolnánk, mennyi felesleges állomány veszi el a helyet a fontos fájlok elől, azonban nem könnyű felkutatni az úgynevezett elektronikus szemetet.

A Wipe nevű ingyenes program azonban hatékony segítséget kínál ehhez, a használatával szinte megsokszorozhatjuk a valóban elérhető tárhely nagyságát.

A program innen tölthető le, és a telepítése során magyar nyelvű kezelőfelülettel találkozunk, azonban az rögtön kiderül, hogy csupán nem mindig tökéletes fordításról van szó (bár ez a program szempontjából mellékes). A település után a program azonnal vizsgálódni kezd a gépünkön, majd közli, hány bájtnyi szemetet, azaz eltávolítható fájlt talált – meg fogunk lepődni ennek mennyiségén.

©

Mindeközben a program ikonja lekerül a tálcára, és ha rákattintunk a jobb egérgombbal, akkor az alkalmazások listája kerül elő, ahol egyenként nézhetjük meg, melyik program, mit tartalmaz, és akár mindent töröltethetünk egyetlen kattintással.

©

A Wipe amúgy a privát szféránkat is védi, hiszen eltávolítható vele aktivitásunk valamennyi nyoma, legyen szó Windowsról vagy bármelyik böngészőről.

©

A Beállítások pont alatt a program megjelenésének és futásának jellemzőit módosíthatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

Nyíregyházi kórház: Ellenvetés nélkül néznek a kihívás elé az átvezényelt háziorvosok

Nyíregyházi kórház: Ellenvetés nélkül néznek a kihívás elé az átvezényelt háziorvosok

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal