szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Te véleményed facebookos alkalmazás üzemeltetői közösségi médiás felmérést készítettek az internetadóról. Bár a felmérés indítása után 36 órával a miniszterelnök szóban visszavonta az adót, az addigi válaszokból egy meglehetősen határozott kép bontakozott ki.

A fejleményeket figyelembe véve érdekes kiemelni, hogy a válaszadók, akik döntő többségükben (90%) elutasították az adót szintén többségükben azt feltételezték, hogy a megmozdulások nem lesznek eredményesek, az internetadót nem vonja vissza még ezek hatására sem a kormányzat – ezt 63 százalékuk gondolta így.

Szintén érdekesség, hogy a magyar facebookozókra nem és kor szerint reprezentatív kutatásban résztvevők 52 százaléka úgy gondolta/gondolja, hogy az internetadó bevezetése esetén a kormány meg fog bukni. A megkérdezettek kétharmada egyébként eleve kormányban, nem pedig a netadóban gondolkodott: ennyien gondolták úgy, hogy a tiltakozások valójában nem az internetadó, hanem a kormány ellen zajlanak.

A közvéleménykutatás készítői most az internetadó visszavonása utáni helyzetről is végeznek felmérést, ha szeretné elmondani a véleményét, itt teheti meg.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Repülőn vesztette életét egy koronavírusos beteg az Egyesült Államokban

Repülőn vesztette életét egy koronavírusos beteg az Egyesült Államokban

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész