szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az okostelefonok világában is igaz, hogy nem is annyira a mennyiség, mint inkább a minőség, pontosabban a jól megválasztott reklámozási hely hozhat eredményt.

Áprilisban került piacra az elérhető árú, ám remek specifikációkkal büszkélkedő okostelefon, a kínai OnePlus cég OnePlus One-ja. (A készülékről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.)

Az azóta eltelt fél év alatt több mint 500 ezer készüléket értékesítettek – derül ki egy Forbes-interjúból, azzal a merész elképzeléssel együtt, hogy még az év vége előtt szeretnék átlépni a bűvös egymilliós értékesítési számot.

Ami azonban igazán meglepő (és példa lehet sok cég számára), a OnePlus One-t kísérő marketingköltség mindössze 300 dollár volt (ami még forintra átszámítva sem vészes), és ezt a pénzt egyetlen helyen költötték el, a Facebookon, különböző típusú hirdetésekre, és óriási tömeget sikerült elérniük.

©

Az interjúból az is kiderült, hogy készülékenként tíz dollárnál is kevesebb a nyereség (ezért is sikerül viszonylag alacsonyan tartani az árat, és a nagy bevételt majd a tartozékok értékesítéséből remélik.

A OnePlus One iránt egyébként akkora a kereslet, hogy nem is bírják az iramot, így a cégnek, tetszik, nem tetszik, bővülnie kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben