szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időről időre ingyenessé válnak alkalmazások, így aki szemfüles, az amellett, hogy pénzt spróolhat, még remek alkalmazásokhoz is juthat.

Bár a mértékegységek közötti váltásra sokféle alkalmazás található az AppStore-ban, kimagaslik közülük a Convertr nevű, amelyet most ingyenessé tett az Apple. Pedig még fizetni is érdemes volt érte, annyira letisztult a megjelenése és egyszerű a kezelése.

A kézi számológépekére emlékeztető felületen 24 kategóriából szemezgetve 450 különféle mértékegységet válthatunk át. A gyakran használt átváltásokat megcsillagozhatjuk, így ezeket azonnal el tudjuk érni a későbbiekben is.

©

Az app egyik nagy pozitívuma, hogy folyamatosan frissített valuta-árfolyamváltót is tartalmaz, azonban ennél a kínálat csak a leggyakrabban használt devizákra korlátozódik. Minthogy előzmények (History) is van az appban, így bármikor visszakereshetjük, hogy korábban mire is voltunk kíváncsiak, és persze ezekből a váltásokból tetszésünk szerint törölhetünk is.

A konverter egyébként valós időben működik, mármint olyan értelemben, hogy ahogy elkezdjük beütni a számokat, azonnal megjelenik, majd a bevitelnek megfelelően változik is az átváltott érték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt