szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egészen különleges, tanulni képes biztonsági rendszerre gyűjtik a pénzt az Indiegogón.

A Coccon (gubó, selyemgubó) nevet kapta egy egészen különleges biztonsági berendezés, amely szakít a hagyományos „kamera-mozgásérzékelő” alapokkal.

Egy kis gömbszerű eszközről van szó, amely a füllel hallhatatlan, 20 Hz alatti infrahanghullámokkal tapogatja le a lakást, és észleli ha szokatlan mozgás történne. A hangsúly a szokatlanon van, a készülék igazi különlegessége ugyanis a gépi tanulás, azaz csak akkor jelez, ha váratlan eseményeket észlel. Mindez azt is jelenti, hogy állandóan bekapcsolva maradhat, nem kell arra figyelni mikor megy a család el otthonról, illetve mikor érkezik haza.

©

A készülék csomagjában azért van egy hagyományos mozgásérzékelő, mikrofon és egy éjjellátó, széles látószögű HD kamera is található, és persze okostelefonos app is tartozik hozzá.

©

Így ha problémát észlelne, azonnal figyelmeztetést küld az okostelefonunkra, és mi távolból bekapcsoltathatjuk a kamerát, hogy körülnézzünk, mi is történt valójában. Hogy probléma esetén fülsértő hanggal riasztani kezd-e, vagy a rendőrséget értesíti, azt be lehet állítani, mint ahogy azt is, hogy ha például külföldön vagyunk, akkor a szomszédokat, rokonokat értesítse.

A Cocoonra pillanatok alatt összegyűlt a célul kitűzött összeg, sőt a korai támogatóknak szánt modellek már el is fogytak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak