szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Kickstarter-projekt révén a jövőben egy mozdulatunkba kerülhet, hogy ne lássuk az élő tévéadás reklámjait, és a kereskedelmi szünet idején is garantáltan jól szórakozzunk.

Bizonyára a legtöbb olvasónk nem szereti a televíziós reklámokat, főként amikor kedvenc műsorukat a legérdekesebb résznél szakítják félbe. Mivel a csatornák ebből élnek, mindig lesznek kereskedelmi szünetek, de arra lehet megoldást találni, hogyan töltsük el azt hasznosan. Sok ötletetről lehetett már hallani az ügy érdekében, de olyan zseniálisról, mint a Playmute, talán még sosem. Ha a Kickstarter-projektje sikeres lesz, hamarosan valósággá is válik.

©

A fejlesztők a lehető legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást választották: készítettek egy USB-n keresztül csatlakoztatható, apró eszközt a TV-hez, amely csettintésre, tapsra, füttyszóra vagy mobilunk megrázására kapcsol be. Okostelefonunk érzékeli az általunk kiadott, közeli hangokat, így egy filmben hallható füttynél nem aktiválódik. Ezeket az egyszerű gesztusokat akkor érdemes használni, ha kezdődik a reklám.

Ha például csettintettünk, hirtelen megjelenik a Playmute oldala a tévé képernyőjén, telefonunk pedig távirányítóvá válik: azonnal elérhető lesz minden mobilos tartalmunk és alkalmazásunk. Így például megnézhetünk egy-két YouTube videót a tévén, vagy facebookozhatunk egyet nagyképernyőn, amíg mennek a reklámok. Az élő tévéadást a képernyő sarkában egy kis képen láthatjuk, ha pedig vége a reklámoknak, egy csettintés vagy taps, és már újra a tévéműsort nézzük.

Megvalósulásához 26 nap alatt kellene még több mint 90 ezer dollárt összegyűjteni, itt akár ön is hozzájárulhat a Playmute sikeréhez.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről