szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Várható volt, hogy amikor a kínai gyártók is beszállnak a fitneszkarkötők üzletágába, óriási áresések lesznek.

Hatalmas az üzleti lehetőség a fitneszkarkötőkben, nem véletlen, hogy jó pár neves cég is próbálkozik ezen a területen. Sajnos ezek az eszközök ma még meglehetősen drágák, kivéve persze, ha Kínából érkeznek, mint mondjuk a Xiaomi MiBandje. S ez az olcsó eszköz már nincs egyedül, egy hasonló társa is megjelent, a mindössze 25 dolláros ibody, teljes nevén ibody Tracker Smart Sports Wristband Bracelet.

A szíja hasonlít a MiBandére, azonban hogy még véletlenül se lehessen összetéveszteni azzal, egy szép nagy LCD kijelzőt kapott, amelyen látható az idő vagy a viselője által megtett távolság.

©

A karkötő további érdekessége, hogy nemcsak a telefonnal szinkronizálható Bluetoothon keresztül, hanem USB-n át közvetlenül a PC-vel is. A dokumentációja szerint az adatokat az iBody felhőszervere őrzi, és más telefonokról, illetve a webről is elérhetők. Ez a lehetőség jól jöhet annak, akinek több telefonja is van, vagy akinek épp ellenkezőleg, nincsen ilyen.

©

A fitneszkarkötővel az IOS-es és az androidos telefonok is használhatók, sőt az iOS 8 Health Suite-jával is együttműködik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!