Balogh Csaba
Balogh Csaba

Android van rajta, de egyáltalán nem alkalmazások futtatására tervezték. A Sony új Walkmanje, ahogy nevéből sejthető, azoknak szól, akik egyetlen dolgot szeretnének vele csinálni: zenét hallgatni. Azt viszont az elérhető legjobb minőségben.

Több mint 35 éve, 1979 nyarán jelent meg a Sony első, Walkman névre hallgató hordozható zenelejátszója. Abban és több utódjában még kazetta volt, majd következett a MiniDisc és a cd, egy jó ideje pedig már digitális zenelejátszásról szól a Walkman, a Sony ebből a technológiából is megpróbálja a legjobbat kihozni, amit egy hordozható eszközzel ki lehet.

©

A Las Vegasban zajló CES 2015 kiállításon leleplezett Sony NWZ-ZX2 Walkman operációs rendszere Android, de mégsem beszélhetünk egy klasszikus androidos hordozható eszközről, mint a mobilok és a tabletek. Éppen ezért egyáltalán nem gond, hogy a Walkmanen az oprendszer több mint két éve kiadott, 4.2 Jelly Bean verziója fut, hiszen ami a zenelejátszáshoz szükséges, annak alapját ebből is ki tudta sakkozni a Sony.

A minden népszerű formátum (mp3, wma, flac, waw, aac stb.) lejátszására alkalmas eszközre vezetékkel vagy NFC/Bluetooth/wifi kapcsolaton át vezeték nélkül is átküldhetjük a zenéket, melyek a 128 GB-os, microSD kártyával bővíthető tárhelyre kerülnek. Miután ez megtörtént, a felvételek hallgatására szintén van vezetékes és vezeték nélküli mód is, a Sony ígérete szerint egy 4,5 órás feltöltés után akár 60 órán át. A zenelejátszás vezérlésére a 4 colos érintőkijelzőn van mód.

©

Az új Walkmanbe természetesen belekerült a Sony spéci Hi-Res Audio technológiája, ezzel bár nagyobb fájlokat, de jobb minőségű zenét is kaphat a hallgató.

Akinek mindez nagyon tetszik, annak két rossz hírünk is van. Egyik, hogy a ZX2 Walkman csak valamikor tavasszal lesz majd kapható, de ennél sokkal rosszabb hír, hogy 1200 dolláros (kb. 320 ezer forint) áron.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2015 legfontosabb újdonságairól, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát, ahol mindenről beszámolunk. Ha most rögtön belekezdene a hírek olvasásába, itt találja őket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Támadást indít a reklámokban megjelenő szexizmus ellen a brit reklámfelügyelet

Támadást indít a reklámokban megjelenő szexizmus ellen a brit reklámfelügyelet

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

Ki fognak borulni a rajongók a Trónok harca végén

Ki fognak borulni a rajongók a Trónok harca végén

Budapestre jön Tom Jones

Budapestre jön Tom Jones