szerző:
hvg.hu

Nem csak az Apple van híján igazán átütő újításoknak, egy kicsit mintha a Samsung is elaludt volna. Az LG kijelzőgyártó részlege pedig jókor gondolt jóra.

Azt nem állítjuk, hogy a lecsapott szélű képernyőké a jövő, de azt igen, hogy a legtöbb gyártó valószínűleg megpróbálkozik majd egy-egy ilyen telefonnal a következő egy-két évben. A Samsung szeptemberben mutatta be a Galaxy Note Edge telefonját, melynek képernyője jobbról meg van toldva egy oldalsó sávval.

Erre kontrázott rá a CES 2015 szakkiállításon az LG Display: a vállalat kijelzőgyártó részlege szűk körben megvillantotta, hogy ők már rendelkeznek egy mindkét oldalán lecsapott szélű képernyővel, amelynek így – a fő résszel együtt – mindhárom oldala önállóan képes működni.

©

A dél-koreai iNews24 és a Verge beszámolói szerint egy 6 colos panelről van szó, amely először nem is biztos, hogy LG-telefonban tűnik majd fel, a képernyőből állítólag már rendelt a Xiaomi is.

Az egy vagy két oldalról hajlított képernyők előnyét jelenti, hogy az értesítések ide érkeznek, így nem zavarnak be a főképernyőn zajló dolgokba, másrészt áttekintésükhöz nem kell a főképernyőt felkapcsolni, így tovább bírhatja a telefon akkumulátora.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2015 legfontosabb újdonságairól, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát, ahol mindenről beszámolunk. Ha most rögtön belekezdene a hírek olvasásába, itt találja őket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!