szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több idős felhasználó regisztrál a Facebookra, az Instagram viszont gyűjti a fiatalokat, de a többi közösségi oldal is egyre népszerűbbé válik.

A Pew Research Center egyik új kutatása szerint a felnőtt amerikai internetezők több mint a fele (52 százalék) több közösségi oldalra is regisztrált 2014-ben – ez az arány 2013-ban 42 százalék volt. A Facebook mellett az Instagramot, a Twittert, a LinkedInt és a Pinterestet használják leginkább.

A legnépszerűbb platform persze továbbra is a Facebook, azok közül, akik csupán egy oldalra regisztrálnak, a döntő többség (79 százalék) Zuckerbergék site-ja mellett dönt. Jóval meglepőbb viszont, hogy a 65 évnél idősebb amerikai netezők több mint a fele (56 %) regisztrált a Facebookra (ez a teljes amerikai senior lakosság 31 százaléka), ezzel szemben 2014-ben történt először, hogy a 18 és 29 év közötti fiatalok igen nagy számban (53 százalék) mentek az Instagramra, és 49 százalékuk naponta használja az oldalt.

©

A Facebookot jelenleg az amerikai internetezők 71 százaléka használja, és ez az arány nem változott 2013 óta, viszont a másik négy nagy közösségi site látogatói száma egyértelműen növekedést mutat.

A Facebook óriási felhasználói bázisa továbbra is nagyon aktív, 70 százalékuk naponta felkeresi az oldalt (ez jelentős növekedés a 2013-ban mért 63 százalékhoz képest), sőt 45 százalékuk többször is beüti böngészőjébe a Facebook URL-jét. Az Instagram-használók 49 százaléka, míg a Pinterestre regisztráltak 17 százaléka mutat napi aktivitást.

A twitterezők 36 százaléka keresi fel naponta az oldalt, ez azonban 10 százalékpontos esés a 2013-as 46 százalékhoz képest. Míg a LinkedInt naponta megnézők aránya (13 százalék) nem változott 2013-hoz képest, az oldalra hetente vagy ritkábban ellátogatók száma jelentősen megnőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából