szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha iPhone-os ismerőse karácsony környékén túl sokat játszott a mobiljával, akkor valószínűleg a Crossy Roadot nyüstölte. 2014 egyik legjobb mobil játékát most már az androidosok is ingyen kipróbálhatják.

Az iPhone-osok körében decemberben az egyik, ha nem a legnépszerűbb játék volt a Crossy Road. A retró stílusú játék nagyon egyszerű: különféle állatokat és lényeket kell egy forgalmas útrengetegben minél tovább juttatni anélkül, hogy elütné egy autó, kaminon vagy vonat, de vízbe sem szabad esnie, ráadásul a diktált tempót is tartani kell. Innen most már az androidosok is ingyen letölthetik ezt a tapasztalatunk szerint igen addiktív játékot.

©

A játék érintésvezérelt: ha a képernyő középső részét nyomjuk meg, akkor egy sávot előre ugrik aktuális főhősünk, amely fényképezőtől kezdve csillámpónin át labdát pattogtató kosarasig sok minden lehet. Minél többet játszunk, annál több karakter között lehet válogatni. Elsőként egy csirkét kell irányítanunk, de a képernyő jobb és bal szélét nyomva irányt is változtathatunk, hátrafelé húzva az ujjunkat pedig vissza is léphetünk. Utóbbit nem célszerű sűrűn alkalmazni, ahogy egy helyben sem lehet sokat álldogálni, hiszen a kép lassan, de biztosan halad előre, ha pedig már kezdünk lecsúszni a képernyőről, akkor egy sólyomnak tűnő madár vet véget a játéknak.

Termésetesen az a lényeg, hogy minél tovább haladjunk az akadályokkal teli pályán. Minden egyes előre ugrásért kapunk egy pontot, ebből kell minél többet összegyűjteni. Így néz ki a gyakorlatban. Mindig csúnya baleset a vége.

Az egyéni rekordokról várjuk a beszámolókat a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalán. A mi rekordunk 169.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk