szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Logikusnak tűnt, hogy a Google csúcstelefonjába ujjlenyomat-olvasó is kerül, azután mégis kimaradt belőle. Az ok egyetlen szó: Apple.

A minap már közelebbről is bemutattuk a Google/Motorola csúcstelefonját, a Nexus 6-ot, amelyből – sokak meglepetésére – kimaradt az egyre kedveltebbé váló ujjlenyomat-olvasó. Mivel a készülék a legfejlettebb telefonokkal kíván versenyezni, érthető, ha felmerül a kérdés. Vajon miért nem került bele ilyen egység?

Nos, az ok feketén-fehéren kiderült, hála az ex-Motorola vezérigazgatónak, Dennis Woodside-nak, aki jelenleg a Dropbox általános vezérigazgató-helyettese. Interjút adott ugyanis a The Telegraphnak, és a beszélgetés során ez a kérdés is szóba került.

Woodside elárulta, hogy a rendelkezésre álló ujjlenyomat-olvasók nem voltak elég jók számukra. Az Apple ugyanis még 2012-ben felvásárolta (356 millió dollárért) az ujjlenyomat-olvasók legnagyobb és legjobb beszállítóját, az AuthenTecet, így az androidosoknak meg kellett elégedniük a második legjobbal, azonban ez a technológia nem volt elég meggyőző számukra.

©

Az AuthenTec korábban a Samsung biztonsági partnere volt, és a Motorola is készített olyan ujjlenyomat-olvasós telefont (Atrix 4G), amelybe az AuthenTec szállította a szkennert.

Az AuthenTec felvásárlása tehát igen jól jött az Apple-nek, aki gyakran törekszik arra, hogy a teljes ellenőrzése alatt tartsa azt a technológiát, amelyet felhasznál készülékeiben. A vetélytársak pedig – ez esetben is – mögötte kullognak, bár Woodside úgy véli, igazán nem jelent nagy különbséget az, hogy van, vagy nincs ujjlenyomat-olvasó a Nexus 6-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél