szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy titokzatos, kamerákkal felszerelt Apple-autó kapcsán találgat most a tech-világ.

Spekulációk indultak el annak kapcsán, hogy többen is látták San Francisco utcáin, pontosabban a Bay Areán azt az Apple által bérelt, kamerákkal felszerelt Dodge Caravant, amelyről a KPIX adó is beszámolt (lásd lenti videónkat).

Azonnal megindult a találgatás, amely két irányba ágazott el. Volt, aki szerint a Google Street View autójához hasonló megoldásról van szó, és készül az Apple-féle utcanézet az Apple Maps számára. A KPIX által megkérdezett technológiai elemző azonban úgy gondolja, ahhoz túl sok a kisbuszon a kamera, és szerinte inkább egy vezető nélküli autót kezd tesztelni az Apple.

©

A 9to5mac viszont roppant szkeptikus ezzel kapcsolatban, utalva arra, hogy egyrészt a Google autóján még ennél is több kamera van, másrészt vezető nélküli autó tesztelésére eddig hat vállalat kapott engedélyt, és az Apple nincsen ezek között.

Valószínűbbnek látszik tehát a Street View-s vonal, és ha elkészül a frissítés a Maps számára, akkor az az iOS 9-cel debütálhat. Azonban csupán néhány amerikai nagyvárost fog érinteni (pl. New York, San Francisco), ahol tetten érték már a rejtélyes Apple-autót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!