szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elemzők által várt 453,8 millió dollár helyett 479,1 millió dollár bevétele volt 2014 negyedik negyedévében az online közösségi oldalt és üzenetküldő szolgáltatást működtető amerikai Twitternek.

A mobileszközökre szánt hirdetések adták a Twitter reklámbevételének 88 százalékát, és az összesített bevételeknek nagyobb hányada származott az amerikai piacon kívüli országokból, mint korábban, ami annak jele, hogy sikeresen terjeszkedik külföldön a vállalat.

Tavaly év végén havi 288 millió aktív felhasználója volt a Twitternek, ami 20 százalékos éves növekedés. A felhasználók számának növekedése azonban lassulni kezdett 2014 utolsó negyedévében, és az elmúlt évben elmaradt az Instagram vagy a Pinterest eredményeihez képest.

2014 negyedik negyedévében 125,4 millió dollár vesztesége volt a cégnek, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 511,5 millió dolláros veszteségéhez képest. Az egyszeri tételektől megtisztított eredmény azonban 79,3 millió dollár nyereséget mutatott.

A vállalat 2013 novemberében ment tőzsdére, ezért a befektetők egyelőre nem aggódnak a negyedéves veszteség miatt. Csütörtök éjszaka New Yorkban a tőzsdén kívüli forgalomban 9,06 százalékkal emelkedett a Twitter részvényárfolyama a negyedéves jelentésének kiadása után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre