szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsabban betöltődő oldalakat és az eddiginél biztonságosabb internetezést tesz majd lehetővé a most elfogadott HTTP/2 protokoll. Egyre több weboldal és böngésző támogatja majd.

Az 1999-ben elfogadott HTTP/1.1 óta először nyúlnak hozzá komolyabban a böngésző és a szerver közti kapcsolatok létesítését és az adatátvitelt leíró HTTP protokollhoz. A kidolgozásért felelős Internet Engineering Steering Group szakmai szervezet bejelentése szerint a héten elfogadták a következő generációs, HTTP/2 szabványt.

A BBC azt írja: a szakemberek szerint az új protokoll szabványosítása komoly előrelépést jelent, mert érezhetően felgyorsítja majd a weboldalak betöltődését, valamint hozzájárul az adatátvitel komolyabb titkosításhoz is. A szabvány mostani elfogadása után hamarosan egyre több böngésző és weboldal támogatja majd a HTTP/2-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!