szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két évtizede kezdte elveszteni látását, 10 éve pedig semmit nem lát az amerikai Allen Zderad. A 68 éves férfi most a Second Sight nevű új eszköz prototípusával tapasztalhatta meg, mennyit fejlődött azóta a technológia.

A The Guardian alábbi videóján látható bionikus szem használatával a látásukat elvesztett emberek formák és emberek megkülönböztetésére képesek.

A bionikus szemek fejlesztéséhez használt technológia első, használható változata gyakorlatilag készen van, és idén már forgalomba is kerülhetnek az első egészségügyi termékek. A technológia jelen állapotában elegendő látóképességet biztosít ahhoz, hogy használói közlekedni tudjanak, de a vállalat már dolgozik egy olyan verzión is, amellyel az érintettek arcokat is felismerhetnek majd, sőt olvasni is képesek lesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse