szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Ez az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető magyar játék remek szórakozást jelent már azoknak is, akik a puzzle, a Tetris és a festészet hármasából legalább az egyiket szeretik.

Az Artris egy magyar játék, amely ötvözi a Tetris, a puzzle és a festészet lehetőségeit – ezzel gyakorlatilag össze is lehet foglalni, hogy az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazás miről is szól. A festményeket puzzle-szerűen kell összeállítani, de úgy, hogy a Tetrisből ismert formában érkeznek az alkotások részletei, amelyeket jó helyre kell tenni. Ha összeáll a kép, jöhet a következő feladat, azaz festmény.

©

Híres festők legendás alkotásai találhatók meg a képek között, amelyeket nem olyan egyszerű kirakni, hiszen csak három alkalommal lehet hibázni egy játszmában. Ha időt akarunk nyerni, akkor zseton feláldozásával meg lehet tenni – de ezeket is csak a korábbi jó eredményekkel lehet gyűjteni.

A játékban két módon lehet irányítani a festmények fentről lefelé haladó részleteit: jobbra és balra úgy lehet húzni, hogy a képernyőn a kívánt irányba húzzuk az ujjunkat, forgatni pedig a jobb oldali sáv közepén látható, forgást jelző ikon megérintésével lehet. Lehet mások ellen is játszani, az alkalmazást éppen használók közül a gép kisorsol valakit nekünk, ha párbajozni szeretnénk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz