szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kickstarteren próbál szerencsét az a magyar projekt, amely egy nagyon egyszerű alkalmazással tenné sokkal kényelmesebbé a mobilunk telefonkönyvét, illetve saját elérhetőségünk megosztását. Ha megváltozik ismerőse telefonszáma, az ön mobilján is átíródik a szám.

A digitális névjegykártya a mai világban már nem számít újdonságnak, de azok szerkesztéséhez és megosztásához még mindig nem jött létre egy olyan mindenhol ismert és elismert szolgáltatás, amely ezt egyszerűen és gyorsan teszi lehetővé. Talán a Slipto névre keresztelt magyar alkalmazásnak sikerül, az ötlet legalábbis nem rossz.

©

Az alkalmazás androidos változatát már béta üzemmódben tesztelik, és amellett, hogy igen jól néz ki, tényleg gyorsan és egyszerűen használható. Beírhatjuk a nevünket, majd beállíthatjuk a profilképet, alatta pedig minden fontos elérhetőségünket és rólunk szóló információt megadhatjuk. Ha ez kész, el kell menteni, és az alkalmazás többi felhasználója között már gyerekjáték megosztani.

Ha például egy tárgyalás után szeretnénk elérhetőségeket cserélni, csak be kell lépni az alkalmazásba, amely jelzi a többi, közelben lévő felhasználót, ezután a névjegyünk ikonját a másik személy profilképére kell húzni, és kész is. Ha megváltozik valamelyik kontaktunk telefonszáma (vagy e-mail címe), az sem baj, ha ő átírja saját rendszerében, akkor onnantól a mi telefonunk névjegyei között is az új elérhetőség látszódik majd.

Akkor sincs gond, ha a másik fél még nem töltötte le az alkalmazást, egyetlen kattintással elküldhető a névjegy SMS-ben vagy e-mailben, illetve QR-kóddal is meg lehet osztani. A magyar fejlesztők már elindították Kickstarter-projektjüket, amelynek keretében május 1-ig szeretnének összegyűjteni 10 ezer dollárt, ezután, júniusban indulna a szolgáltatás.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban