szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös mentorprogramot hirdetett a BME és két állami infokommunikációs hivatal: ha valaki fejlesztene egy közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazást, azt segítenek megcsinálni.

Az 1 millió forintos díjazású 1app alkalmazásfejlesztő verseny célja a tehetséges középiskolások és egyetemisták felfedezésén túl, a szakma és a közvélemény figyelmének felkeltése az alkalmazás-fejlesztésben rejlő, hosszú távú lehetőségekre mind az üzleti, mind a közszférában. Az idén másodjára meghirdetett verseny ötleteit és győzteseit egy március 28-i konferencián mutatják majd be, de az esemény ezután is folytatódik, mégpedig egy kapcsolódó mentorprogrammal.

A programra (az 1app versenyen nevezéstől függetlenül) várnak minden olyan hallgatót és tanulót, akinek a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötlete van. A kezdeményezés során az ötletgazdák és az alkalmazásfejlesztők a közigazgatásban tapasztalt mentorok segítségével valósíthatják meg az alkalmazás-prototípusokat. A legjobb fejlesztők támogatást kapnak alkalmazásuk továbbfejlesztéséhez és publikálásához is.

A program minden olyan hazai felsőoktatási hallgató és középiskolai tanuló számára nyitott, aki a hazai közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötlettel rendelkezik. A mentorálásra már most is lehet jelentkezni a program oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová