szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amíg nem látja, el sem hiszi, hogy mennyi munka van Darth Vader sisakjával. Ha erre az oldalra kattint, tudni fogja mi minden kell hozzá.

A Star Wars filmsorozat főgonosza, Darth Vader sisakját mindenki egyből felismeri, igazi szimbólum lett, és ehhez egyszerűsége is hozzájárult. De vajon tényleg olyan egyszerű ez a sisak? Megrajzolni biztos nem, főként ha ez digitálisan történik, ezt bizonyítja a GitHub egyik oldala, amelyen az látható, hogy a legendás sisak hogyan készül el CSS és HTML kódolással.

Itt még csak félkész állapotban a legendás sisak, jobb oldalt a rajzoló kódsorok.
©

Az oldalra kattintva egyből elindul a "rajzolás", amelynek a legegyszerűbb folyamataira is kódsorok sokasága szükséges. Bal oldalon a formálódó sisakot, jobb oldalon pedig a begépelt kódsorokat lehet látni, amelyek tempóját a jobb felső csúszkán lehet lassítani és gyorsítani. Kattintson ide és megnézheti.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!