szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár New Yorkról nem feltétlenül a fák jutnak eszünkbe, bőven van belőlük a metropoliszban. Egy interaktív térképen közelebbről is szemügyre vehetjük ezeket.

Közel hatszázezer New York-i fát rögzített egy interaktív térképen Jill Hubley. Az atlasz utcákra bontva mutatja a fákat, amelyek – fajuk szerint – színekkel vannak kódolva. A térkép készítője 2005-ös számlálási adatokat vett alapul, az újabb nyilvántartás készítésére idén kerül majd sor.

A nagyítható térképen akár fajok alapján is lehet szűrni, és a színkódoknak köszönhetően azonnal látható mennyire elterjedt (életképes) egy-egy fafajta a Nagy Almában.

©

Ha pedig az összesített térképnézetben merülnénk el, akkor elég ráállnunk az egérrel bármelyik köröcskére, hogy lássuk, milyen fáról van szó. A körök nagysága nem egyforma, minél nagyobb egy kör, annál termetesebb a fa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!