szerző:
hvg.hu

Most még inkább érdemes letölteni a Waze közösségi navigációs alkalmazást, ugyanis aki dugóba kerül, egy ideje már azt is megtudhatja az app segítségével, hogy mennyi idő alatt fog kikeveredni belőle.

A közelmúltban az androidos eszközökre már megérkezett a közösségi navigációs Waze app frissítése, mostantól pedig az iPhone- és iPad-tulajdonosok is a friss verziót használhatják. A fejlesztők ígérete szerint az alkalmazás az eddigieknél 85 százalékkal gyorsabb lesz, ami viszont még ennél is fontosabb, az a legújabb, Traffic Bar névre keresztelt funkció.

©

Bár a szolgáltatással jó eséllyel elkerülhetjük a dugókat, ha ez mégsem sikerülne, a GPS-koordinátáink változási sebessége alapján az app kiszámolja, várhatóan mennyi időt fogunk még a forgalomban ücsörögve tölteni.

Aki nem ismerné a Waze-t és autózik, az azonnal ismerje meg: az alkalmazás valós időben kap információt az úton lévőktől, majd ezek alapján folyamatosan optimalizálja a rendszert navigációként használó többi felhasználó útját. Ha dugót észlel, az úton lévő felhasználót megpróbálja egy másik útvonalon elnavigálni a cél felé.

A Google 2013-ban 1 milliárd dollárért vásárolta fel a Waze-t, melynek adatait rövid úton be is építette a Google Mapsbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!