szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy feldühödött nő karddal a kezében egy sárkányon közlekedve gyűjt pénzt és áll bosszút az őt cserben hagyó lovag seregén. Az Androidra ingyen, iPhone-ra és iPadre pénzért letölthető Dragon Hills játéknak nem csak az alaptörténete, de a kivitelezése is remekül sikerült.

Amikor először megnyitjuk a játékot, láthatjuk az alap történetet: egy vár tornyában fogságba eső nőért siet a lovag, hogy kimentse. Legalábbis így tűnik, a nő már örül, de később látja, hogy a lovag csak a várban őrzött kincsért jött, majd azzal távozik is. Ekkor a cserben hagyott nő olyan dühös lesz, hogy karddal a kezében egy sárkányra pattan és a lovag, valamint annak serege nyomába ered.

Az Androidra ingyen, iPhone-ra és iPadre 1,99 euróért letölthető Dragon Hills játék során két célunk van a sárkánnyal és a vele száguldozó hölggyel: minél több érmét érintve visszaszerezni az ellopott pénzt, illetve minden pálya végén a sereg vezérével megküzdeni.

©

Eközben rengeteg akadállyal találkozunk (szögesdrótok, lávatenger, ágyúgolyók, robbanások, sziklák, stb.), amelyeket ki kell kerülni, de közben a lovagokat el kell találni a sárkány testével, vagy például egy ház tönkretételével fel kell robbantani őket. Minden pályán újabb és újabb lehetőségek vannak a rombolásra és új veszélyek, felsorolni nem is érdemes mind, és nem is lehet, fel kell fedezni a játék során.

Grafikáját, hangulatát és izgalmait tekintve remekül sikerült játékról van szó, amelyben természetesen felhasználható a pályákon összeszedett pénz. Például több élettel rendelkező sárkányt lehet beszerezni, vagy jobb kardot lehet adni a feldühített hölgynek, aki toporzékolni kezd, ha a pálya végére eljutunk, de a sereg vezérét már nem tudjuk megölni.

A sárkányt irányítani pedig egyszerű: ha hosszan nyomjuk a képernyőt, akkor a föld alá ássa magát (közben elkerülhetők a sárkánnyal okozott robbanások és a különböző akadályok), majd amikor tiszta a levegő és/vagy pénzérméket látunk, akkor levehetjük a kezünket, és felugrik a felszínre.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa

Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa

Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban

Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot