szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg nincs nagyobb Csillagok háborúja-rajongó annál a két angol férfinál, akik egy egészen extrém módon szeretnének jegyet szerezni a Star Wars idén esedékes, új részének bemutatójára.

A TruthRevolt találata szerint a két essexi férfi, Matt Kingsnorth és Phil St. Pier tavaly határozta el, hogy valami igazán meglepőt fog véghezvinni. Ehhez létre is hozták a Project Helium Tears nevű Tumblr-oldalukat, ahol bárki figyelemmel kísérhette a projektjüket: az eredeti terv az volt, hogy egy meteorológiai ballonra szerelt GoPro kamerát juttassank a világűrbe, majd a visszatérés után kinyerjék a Földről készült felvételt az eszközből. Volt azonban egy másik tervük is, amire csak nemrég derült fény.

©

Matt és Phil igazi célja az volt, hogy a világűrbe juttassanak valamit, ami kapcsolódik a Csillagok háborújához. Jobban talán nem is választhattak volna, a ballon ugyanis egy X-szárnyút is a magasba emelt, a kamera pedig pont úgy volt beállítva, hogy a makettet és a Földet is egyszerre tudja venni. A videóból pedig az ok is kiderült: egyenesen J.J. Abramstől, a film rendezőjétől szeretnének két jegyet kapni Az Erő ébredése bemutatójára. Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: meg is kapják majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen

A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen

Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában