szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghálálja magát a néhány másodperc alatt elvégezhető beállítás: ha elvégzi, sokkal gyorsabban töltődnek majd be a weboldalak a Firefox böngészőben. Ha más programot használ, akkor is megérhet egy próbát: lehet, hogy a beállítással a Firefox gyorsabb lesz majd, mint a mostani böngészője.

A Firefox böngészőt készítő Mozilla egyik volt szoftverfejlesztője és egy kutató informatikus jöttek rá, hogy a tracking cookie-k, azaz a weboldalak által használt nyomkövető kódsorok fogadásának letiltásával átlagosan 44 százalékkal csökkenthető a weboldalak betöltődési ideje. Ráadásul, a Lifehacker beszámolója szerint olyan weboldal is van, amely 90 százalékkal gyorsabban (tehát tizedannyi idő alatt) töltődik majd be azoknál, akik elvégzik a beállítást. Ezzel összefüggésben további előny – főleg a forgalmi keretes mobilnetet használóknak –, hogy 39 százalékkal csökken majd az adatforgalom.

Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenni.

1) Írja be a böngésző címsorába azt, hogy about:config

2) Vegye tudomásul a figyelmeztetést, kattintson az "Óvatos leszek, megígérem!" gombra

3) Rengeteg értelmetlennek tűnő sor jelenik majd meg, a keresőmezőben keressen rá a privacy.trackingprotection.enabled kifejezésre

4) Kattintson rá kétszer a feliratot tartalmazó sorra, így a sor végén lévő érték "true"-ra vált

5) Zárja be a beállítós böngészőfület, és élvezze a sokkal gyorsabban betöltődő weboldalakat

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!