szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A földfelszín 70 százalékát borító óceánok világtól elzárt helyeire juthatunk most el egy nagy Google Street View frissítésnek köszönhetően.

Hétfőn lesz az óceánok napja, és ennek jegyében frissítette a Google Street View-ját, pontosabban annak az óceánok világát bemutató részét több mint 40 új víz alatti helyszínnel.

Nem kell búvárruha, sem fürdőruha, és persze pénzbe sem kerül, hogy eljuthassunk a Bahamákra, Balira, a Chagos-szigetekre, és felfedezzük Szaoma szigetvilágát, vagy épp figyelmeztetésként megnézzük, hogyan pusztul a nagy korallzátony a globális felmelegedés miatt.

©

A frissítésről beszámoló blogposztban a Google külön is felhívja a figyelmet arra, hogy annyi kárt tett már az ember az óceánokban és azok élővilágában, hogy mára ez az egyik legfontosabb környezeti problémává vált. Abban is bíznak, hogy az új felvételek majd arra inspirálják az embereket, hogy jobban odafigyeljenek erre, és minél többet próbáljanak megtudni erről a titokzatos ökoszisztémáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!