szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A webes műsorszórásra alkalmas szoftverfunkciót a kínai IT-óriás Huawei egyedileg fejlesztett ki az Antenna Hungária számára. A 200 terabyte-os adattárolót azonban a Der Speigelnél is használják már.

A kamionos roadshow-n, melyen a Huawei Technologies bemutatta az idei, üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú termékeit, külön bejelentést is tett.

Az Antenna Hungária Zrt., a Lantel rendszerintegrátor és a Huawei Enterprise üzletága bejelentette, hogy két, egyenként 100 Tbyte kapacitású, úgynevezett OceanStor 5300V3 adattárolót állítottak üzembe az Antenna Hungária Zrt. számára. A cégek megállapodásának értéke tízmilliós nagyságrendű, melyben benne van az is, hogy a Huawei 5 évig az adattárolók üzemeltetéséhez teljes körű szolgáltatást (garanciát és kiterjed a szoftverfrissítést, valamint hardware-karbantartást) is biztosít.

Bejelentik: Rakoncza Zsolt (Huawei Technologies Hungary Enterprise, üzletágvezető), Dömsödi János (Antenna Hungária, műszaki igazgató) és Erdős Balázs (Lantel Networking Kft., ügyvezető igazgató)
©

Az OceanStor 5300V3 adattárolók a Huawei olyan standard termékei, amelyeket a világban több neves vállalat is használ már. A terméket alkalmazzák például Hongkongban a Phoenix TV-nél, Svédországban az Online Backup Companynál, Németországban a Der Spiegel kiadóvállalatnál és Lengyelországban a Varsói Orvostudományi Egyetemen. Az Antenna Hungáriával most nyilvánosságra hozott együttműködés mégis azért különleges, mert a Huawei ehhez az adattárolójához kifejezetten az Antenna Hungária számára egyedileg fejlesztett ki egy olyan szoftveres funkciót, amely webes műsorszórást tesz lehetővé. Ehhez a típusú adattárolóhoz korábban nem volt a Huaweinek ilyen funkciója, bár a létrehozása szerepelt a Huawei jövőbeli tervei között. Az Antenna Hungáriának fontos szerepe volt abban, hogy a fejlesztés a tervezett időnél korábban megtörténjen.

Az adattárolók lehetővé teszik az Antenna Hungária meglévő tartalomszolgáltatásának tárhely-kapacitási növelését, a tartalomszolgáltatás kiterjesztését és a vállalat szolgáltatás-portfóliójának bővítését is – mondta el Dömsödi János, az Antenna Hungária műszaki igazgatója az eseményen.

A Huawei OceanStor 5300 V3 adattárolója egyesített (unified) tárolási réteget biztosít a felhőalapú IT-rendszerek számára, nagy teljesítményű hardver platformot tartalmaz, továbbá értéknövelt adatvédelmi, menedzsment és teljesítményoptimalizáló szoftvereket kínál a felhasználók számára. „A most üzembe helyezett két adattároló alkalmazásával nincs szükség semmilyen hozzáadott más termékre ahhoz, hogy az ezeken tárolt tartalmat a műsorszórás számára elérhetővé tegyük” – mondta el Rakoncza Zsolt, a Huawei Technologies Hungary Enterprise üzletágának vezetője. „Nincs szükség további eszközberuházásra, illetve üzemeltetésre. Így csökkenthető az energiafelhasználás, s ezáltal az ökológiai lábnyom is.”

A Huawei számára Magyarország kiemelten fontos partner, ezért a vállalat megtöbbszörözte az üzleti falhasználású megoldásokkal foglalkozó szakembereinek számát annak érdekében, hogy egyre több hazai kormányzati és nagyvállalati szereplő számára tudjon világszínvonalú és kiemelten versenyképes megoldásokat biztosítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miniszterelnökség: A Diákváros fel fog épülni, a Fudan Egyetem mellett

Miniszterelnökség: A Diákváros fel fog épülni, a Fudan Egyetem mellett

Közzétették, mi ellensúlyozta a magyar autógyártás visszaesését

Közzétették, mi ellensúlyozta a magyar autógyártás visszaesését

Mick Jagger és Dave Grohl himnuszt írtak a koronavírus-járványról

Mick Jagger és Dave Grohl himnuszt írtak a koronavírus-járványról