szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Rengeteg ingyenes képszerkesztő létezik, de olyan nagy tudású és könnyen kezelhető programmal, mint az Autodesk Pixlr még nem találkoztunk. Számítógépre és telefonra is ingyenes.

Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy a fotós alkalmazások ajánlása visszatérő elem appajánló szekciónkban, hiszen egyrészt a fotózás az egyik legnépszerűbb okostelefonos tevékenység, másrészt ennek megfelelően rengeteg hasznos és jó szolgáltatást fejlesztenek. Képszerkesztőt is ajánlottunk már, de az eddigi tapasztalatok után nyugodtan állítjuk: mobilra a legjobb ingyenes megoldást az Androidra, iPhone-ra és iPadre és nem mellesleg számítógépekre is letölthető Autodesk Pixlr nyújtja.

Az még hagyján, hogy mindent tud, amit akár egy profi fotós is elvárna egy ilyen alkalmazástól. Azért emelkedik ki a mezőnyből, mert nagyon könnyű kezelni. Annyi funkciót elhelyezni és kezelhetővé tenni nehéz, mint ami ebben a szolgáltatásban van, de a fejlesztőknek sikerült: alul hat fő csoportját láthatjuk a funkcióknak, bármelyikre kattintva pedig egyszerű grafikával de jól átlátható módon megjelennek a lehetőségei.

©

Bármelyiket választjuk - jelentésük a remek ikonokkal angoltudás nélkül is teljesen egyértelműek - gyerekjáték a kezelése, az alsó sávban pedig mindig két lehetőséget látunk, a bal oldalival visszavonjuk a változtatást, a jobb oldalival elfogadjuk. Azt vettük észre, hogy ez az elrendezés sokkal inkább késztet kísérletezésre a funkciókkal, mint bármelyik másik alkalmazásnál.

Az ingyenes alkalmazásban minden funkció eleve adott, de a matricáknál, betűtípusoknál, filtereknél és effekteknél találhatunk letölthető, adott témájú csomagokat, amelyekért - sok hasonló appal ellentétben - nem kell fizetni. Ha pedig kész a kép, a jobb felső sarokban a "Share" lehetőséggel elmenthetjük vagy megoszthatjuk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!