szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pár napja jelent meg csupán a Fallout Shelter, de máris rekordokat döntöget.

Még csak néhány napja tölthető le az App Store-ból a Bethesda Softworks Fallout Shelter nevű „bunkeres” játéka, de máris hihetetlen népszerűségre tett szert, a játékok között az első helyre tört.

A játék lényege, hogy egy atomháború után a földalatti bunkerekbe menekült embereket kell igazgatnunk, gondoskodnunk kell a megélhetésükről, a boldogságukról, meg kell oldanunk a problémáinkat, sőt meg is kell védenünk őket.

©

A Fallout Shelter mindössze néhány nap alatt tarolt, és állítólag több napi bevételt hoz egy nap, mint a Candy Crush Saga, amelynél körülbelül 2,55 millió dollárt jegyeztek naponta. Ami különösen érdekes, a Fallout Shelter mindezt úgy érte el, hogy a szó szoros értelmében ingyenes, ha semmit sem vásárolunk meg az appon belül, akkor is simán végigmehetünk a játékon, viszont tény, hogy vásárlásokkal még élvezetesebbé tehetjük a játékmenetet. Feltehetően ez a modell nyerte el úgy a felhasználók tetszését, hogy szívesen adnak némi pénzt a fejlesztőknek – jó példa arra, hogyan kellene működniük a mikrotranzakcióknak.

A játéknak egyelőre csak az iOS-es változata jelent meg, bár a fejlesztő megígérte az androidos változatot is, erre néhány hónapon belül számíthatunk. A Fallout Shelter persze csak egy mobiljáték, egyfajta beharangozó, kedvteremtő az ősszel érkező nagy PC-s játékhoz, a Fallout 4-hez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?