szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, mostanában egyre több fejlesztő fantáziáját kezdte el izgatni a Vissza a jövőbe légdeszkája. Ezúttal a Lexus teszi le az asztalra a sajátját.

Amióta 1989-ben megjelent a mozikban a Vissza a jövőbe 2, egy generáció álmodik arról, hogy egyszer kipróbálhatja a lebegő gördeszkát. Az utóbbi időben valamiért többen is ráálltak a projektre. Greg Henderson saját fejlesztésű Hendo Hoverboard-jával indított Kickstarter-kampányt még 2014 végén, ami igencsak bejött, a kitűzött 250 ezer helyett több mint félmillió dollár (kb. 140 millió forint) jött össze. Most a Lexus állt elő a saját fejlesztésű légdeszkájával.

©

A Slide névre keresztelt eszköz a Hendóhoz hasonlóan mágneses elven működik, így egyelőre úgy néz ki, nem lehet akárhol használni. A cég elmondása szerint a légdeszka folyékony nitrogénnel hűti a benne lévő szupravezetőt, így késztetve lebegésre a készüléket. A Slide kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, a prototípus tesztelését viszont hamarosan megkezdik majd Barcelonában. Ha csak fele olyan menő lesz, mint a beharangozó, már jól járunk.

A gyártó azt ígéri, a következő hetekben többet is elárul majd az eszköztől. Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!