szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kicsi, a nagy, a hatalmas viszonylagos fogalmak. Az alábbi weboldal látványosan mutatja meg, mi mekkora.

Az egészen parányi elemi részecskéktől kezdve az áttekinthetetlenül nagy galaxisokig minden a világegyetem része. A The Scale Of The Universe 2 oldalon látványos, interaktív formában tapasztalhatjuk meg, milyenek a méretek a világmindenségben. legyen szó élőről, élettelenről.

Az oldalra fellépve nincs más dolgunk, mint a Start gombra kattintani, majd az egerünk görgőjével befelé vagy kifelé haladni a képből, attól függően, hogy a kisebbek vagy a nagyobbak felé akarunk-e haladni (ezt egyébként a kép alatt látható csúszkával is megtehetjük).

©

Ahogy haladunk kifelé, egymás után törpülnek el az objektumok, majd megjelennek egyre nagyobb kísérőink, a bolygók, majd a galaxisok. Valamennyi képnél láthatjuk, hogy milyen méretekben (hány méterben) kell gondolkoznunk.

©

Ha a kép bármelyik objektumára kattintunk, nemcsak a pontos méretét láthatjuk, hanem még rövid leírást is olvashatunk róla. Az interaktív oldal nemcsak szórakoztató, hanem kitűnő és játékos oktatóeszköz, akár még így, nyáron is.

Ha máskor is szeretne tudni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

Akár a dohányboltok, a bankok és a posták is bezárhatnak hetekre?

Akár a dohányboltok, a bankok és a posták is bezárhatnak hetekre?

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson

Videó: A rendőrök előtt hajtottak át az autók a piroson