szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden eszközén használhatja azt az ingyenes, könnyen használható és biztonságos szolgáltatást, amellyel jelszavait tárolhatja, újakat generálhat, sőt jegyzeteit is titkosíthatja. Csak egy jó jelszó kell hozzá, amit sosem felejt el.

Ha egy bonyolultabb, személyére semmilyen módon nem utaló jelszót biztosan meg tud jegyezni, és az összes jelszavát szeretné biztonságban tudni, akkor a Dashlane tökéletes választás. Egyrészt mert ingyenes, másrészt pedig mert tapasztalatunk szerint minden eszközön tökéletesen működik, és érdemes is mindenhol bevetnie, ha rábízza a jelszavait. Erről az oldalról windowsos számítógépére vagy Macre is letöltheti a programot, illetve androidos mobilra és tabletre, iPhone-ra valamint iPadre is.

Ajánljuk, hogy számítógépén regisztráljon, ahol telepítés után gyors útmutatást kap a használatára, illetve meg kell adnia a mesterkulcsot. Ez egy jelszó, amellyel bármilyen oldalra automatikusan beléphet, akkor is, ha nem tudja a jelszót, ekkor ugyanis a Dashlane felajánlja a segítséget és a mesterkulcsot kell megadni. A mesterkulcsot viszont nem felejtheti el, mert nem lehet megváltoztatni, nélküle pedig sosem tudja újra elérni Dashlane fiókját. Az ujjlenyomat-olvasóval ellátott iPhone-ok és iPadek esetében az ujjlenyomat is lehet mesterkulcs.

©

Egy kis várakozás után a böngészőből szerzett adatokból egy listát készít a jelszavaiból minden oldalhoz és szolgáltatáshoz. A "Security Dashboard" lehetőségre kattintva azt is jelzi, hogy a jelszavak mennyire biztonságosak, ha pedig valamelyik veszélyes, felajánlja a cserét. Lehet kitalálni egyet, de a Dashlane generál is ha ezt választja, az új jelszó bonyolultságát is szabályozhatja.

A "Secure Notes" lehetőséggel külön jelszóval ellátott jegyzeteket is készíthet, ha például ötleteit, adatait vagy leveleit is biztonságban akarja tudni. Mindezek a funkciók természetesen a mobil alkalmazásban is elérhetők, illetve a telepítés után bármelyik böngészőt is használjuk, mindhez ajánl bővítményt. Érdemes telepíteni, hiszen ezzel még könnyebb a különleges jelszavakkal ellátott oldalak elérése és új jelszók hozzáadása a fiókhoz.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Piri Kati, holland EP-képviselő: Hollandul gondolkodom, magyarul érzek

Piri Kati, holland EP-képviselő: Hollandul gondolkodom, magyarul érzek

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

És akkor sötétben tapogatózunk a Puskás Aréna alagútjában

És akkor sötétben tapogatózunk a Puskás Aréna alagútjában