szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik vezető dizájner szerint az új ismerősöket jelző közismert ikon komoly nemi egyenlőtlenséget tükrözött. Sokat őrlődött a változáson, íme a legfontosabb lépcsőfokok.

A változást bejelentve Caitlin Winner azt írta, elsőként a női ikon vállánál lévő pár pixeles hibát javította ki.

A váll(alhat)atlan sziluett
©

De úgy érezte, hogy még nem ért a problémák végére, a női alak ugyanis túlságosan hasonlít Darth Vader sziluettjéhez. Ekkor rajzolt néhány másik ikont, hogyan is lehetne nőiesebb a nő.

A régitől a végsőként választott újig
©

A dizájner azonban még ekkor sem volt elégedett, mert az új női alakhoz képest a férfi régiesnek tűnt, ezért azt is újra cserélte.

Balra az ócska régiférfi, jobbra a fiatalos, dinamikus újférfi
©

Már csak egy dolog zavarta a szakembert: miért a nő áll hátul? Így hát megcserélte az ikon sziluettjeit. (Az új ikont mi egyelőre az amerikai felületen sem látjuk, de várható, hogy a Facebook hamarosan mindenkinél láthatóvá teszi.)

Ódivatú egyenlőtlenség
©
Modernebb egyenlőtlenség fordítva
©

Egyformán hangsúlyos mondjuk így sem lett a két figura, mert így meg a nő áll a férfi előtt – de reméljük, hogy ettől most már senkinek nem lesznek álmatlan éjszakái.

Ha ön az elöl lévő nő vagy a hátul lévő férfi, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Ennél praktikusabb újdonságokról is tudni fog majd, szóval mindenképpen jól jár vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein