szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha ellenőrizni, bővíteni szeretné angol szókincsét, érdemes felkeresnie az alábbi weboldalt, ugyanis a játékos teszt mellett még másokon is segíthet.

Angol szókincsét tesztelheti, bővítheti a FreeRice nevű weboldalon, amely valóban egyedülálló a maga nemében. Miközben ugyanis ellenőrizzük a tudásunkat, észrevétlenül segítünk másokon is – a site a együttműködik az ENSZ Világélelmezési Programjával.

Az oldalra fellépve egy adott szóhoz kell kiválasztanunk a rokon értelmű kifejezést négy lehetőség közül, és ha helyesen döntünk, máris 10 szem rizst adományoztunk az éhezőknek. Minél többen látogatják az oldalt, annál több rizs jut el a rászorulókhoz.

©

A teszt egyébként 60, egyre nehezedő szintből áll, és egy szinten 10 kérdésre kell válaszolnunk. Ha rossz választ adunk meg, a következő kérdés könnyebb lesz, míg a helyes feleletért, a már említett rizsadagon kívül, egy nehezebb kérdés lesz a „jutalom”.

Az adományozott rizsszemekről statisztikát is vezet az oldal, tegnap például két és fél millió rizsszem jutott el azokhoz, akiknek igazán nagy szükségük van rá.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség

Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség

Hétfőtől csak az alsósok és az ovisok járhatnak be Lauder Javne Iskolában

Hétfőtől csak az alsósok és az ovisok járhatnak be Lauder Javne Iskolában