szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár elvileg július 29-től már elérhető a Windows 10, sokaknál nem frissül automatikusan a rendszer, hiába is fut Windows 7 vagy Windows 8.x a gépükön. Az okokat a legilletékesebb magyarázza egy videóban.

Két nap alatt már sok millióan telepítették a Windows 10-et – a részletekről itt olvashatnak. Azonban még mindig jóval többen vannak, akiknek egyelőre várniuk kell, még nem érhetik el az új operációs rendszert.

©

A felhasználók persze türelmetlenek, és hogy a késlekedés ne vessen rossz fényt a fejlesztőre, egy videóban magyarázza el Molly, a Windows-csapat tagja, hogy miért is kell várni. A lényeg, hogy Redmondban biztosak szeretnének lenni abban, hogy senkinél sem fog kompatibilitási probléma fellépni a telepítés után. Ezért most minden elképzelhető rendszerre vizsgáztatják a Windows 10-et, és ha ilyesfajta gondot észlelnek, felveszik a kapcsolatot a szóban forgó hardver vagy szoftver gyártójával, hogy orvosolják a problémát.

A videóból az is kiderül, hol és hogyan fogjuk majd látni a gépünkön, ha végre lehetővé válik a frissítés. Nagyon fontos, hogy nem emailben fognak értesíteni bennünket, szóval ha valaki ilyesmit kapna, azonnal törölje a mailt, mert nagy baj lehet belőle. A nagyon türelmetlenek persze már most is telepíthetik az ingyenes Windows 10-et (ehhez itt találnak útmutatót), bár a Microsoft azt javasolja, hogy ezt inkább bízzák szakemberre. Persze a legjobb az, ha még pár napig türelemmel vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!