szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány hete beszámoltunk arról, hogy egy nagyon aranyos meztelencsiga Ázsiában már rajongótáborral rendelkezik, de most előkerült néhány kép és videó egy még elbűvölőbb fajtáról.

Costasiella kuroshimae – így hívják azt a meztelencsiga-fajtát, amely cukiságfaktorban lekörözi az Ázsiában már rajongótáborral rendelkező "riválisát". Néhány héten belül ez a második olyan meztelencsiga, amelynek képei és videó gyorsan terjednek, íme egy bemutató róla.

Ez a csigafajta a Fülöp-szigetek, Japán és Indonézia partvidékén honos. Mindössze öt milliméter hosszúra tud megnőni. Különlegességét gyönyörű borítása, apró szemei és elpiruló arca adja, de tudományos szempontból is van érdekessége: ez az algákkal táplálkozó csiga az egyik legkisebb élőlény, amely képes a fotoszintézisre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!